>
HomePALVELUT ..STUDIO ..KORTIT ..HINNASTO...PHOTOSHOP ..KAUPPA
Usein kysytyt kysymykset

 

Pikavinkit

Tutoriaalit

Siveltimet

Makrot

Tyylit

Valokuvan perussäätö
(pdf 3.6 Mt)

 

 

Osaisiko joku neuvoa mikä asetus voisi olla pielessä kun photoshop on yhtäkkiä päättänyt että kirjoittaa vain isoja kirjaimia caps lockista riippumatta. Eli en saa pieniä kirjaimia mitenkään.
Varmasti joku asetus mennyt itsestään tai vahingossa päälle joka aiheuttaa tämän. Kyseessä siis photoshop 7.0 .

 

Miten saan tehtyä Photosopilla sepian värisen kuvan?

 

Voiko Photarissa valita magneettisella lassolla useamman kohteen kerrallaan kuvasta, vai voiko muokata vain yhtä valittua kohdetta?

 

Miten saan tehtyä jostain kuvasta ihan kokonaan mustavalkoisen?

 

Miten voidaan häivyttää kuvia siis niinkun että joku kuva on alhaalta normaali ja vaalenee ylöspäin kunnes on valkonen?

 

Miten photoshopissa pitäisi kuvia säätää että niistä saisi sopivan kokoisia kannettavan näytölle? Kun muutin kuvan leveydeksi 18 cm se ei silti mahdu ruudulle 100%sena, vain ehkä neljäsosa mahtuu, miksi?

 

Miten saan digikuvistani vanhanajan ruskehtavia mustavalkokuvia?

 

Kuinkahan päiväyksen saisi helposti pois kuvasta?

 

 

Kun käytän Crop -työkalua, niin kuvan reunoilla liikuttaessa valittu alue "hyppää" liikaa kuva sisälle.

 

Miten saisin yhdistettyä kuvat Photoshopissa

 

Siirsin kamerasta kuvan koneelle. Kuva on jpg, jonka koko on noin 900 kt.

 

Miten saisin kuvat mahdollisimman helposti valmiiksi teetettäviksi 10 X 15 muotoon.

 

Löytyykö Photoshopista työkalua tai jotain pluginia jolla saa esim. henkilön helpolla irti taustasta ?

 

Miten saan muokattua Photoshopilla kaikki kansion kuvat ?

 

Onnistuisikohan Photoshopilla alivalottuneiden kuvien korjaus jotenkin?

 

Miten vinoon osunut horisontti oikaistaan ?

 

Mikä on oikea oppinen toiminto levelsin käyttöön Photoshopissa?

 

Missä järjestyksessä järkevintä tehdä kuvankäsittelytoimet?

 

Miten Photoshopilla saisi muutettua tavallisen jpeg-kuvan läpinäkyväksi web-sivun taustakuvaksi?

 

Miten saisin kätevästi tehtyä aluevalinnan/reitin kuvaan, jossa on esim puun oksa ja tausta läpinäkyvä?

 

Miten saan yhdistettyä kaksi tai useampia layereita ?

 

Haluaisin Photoshopilla muokata mustavalkoista kuvaa siten, että joku objekti kuvassa on värillinen.

 

Kertokaa hyvät menetelmät kuvien rajaamiseen niin että alkuperäinen kuvasuhde säilyy.

 

Paljonko tarvitaan megapikseleitä a3 kokoiseen kuvaan?
Tarkoitus olisi tehdä a3 kokoinen mainos (digitaalipainossa) ja pikselien määrä mietityttää.

 

Osaisiko joku antaa vinkkiä mitenkä Photoshop 7:lla saisi liitettyä kaksi kuvaa, joissa ensimmäisen kuvan oikea reuna on yhtenevä toisen kuvan vasemman reunan kanssa. Kuvat ikäänkuin liitettäisi limikkäin. Limikkäin olevat kuvien alueet ovat luonnollisesti samanlaiset.

 

Roskien poisto historiasiveltimellä


 

Osaisiko joku neuvoa mikä asetus voisi olla pielessä kun photoshop on yhtäkkiä päättänyt että kirjoittaa vain isoja kirjaimia caps lockista riippumatta. Eli en saa pieniä kirjaimia mitenkään.
Varmasti joku asetus mennyt itsestään tai vahingossa päälle joka aiheuttaa tämän. Kyseessä siis photoshop 7.0.

 

Napsauta Merkki-paletissa Isot kirjaimet -painiketta Isot kirjaimet -painike tai Pienet kirjaimet -painiketta Kapiteelit-painikeValitse Merkki-palettivalikosta Isot kirjaimet tai Pienet kirjaimet. Valintamerkki osoittaa, että asetus on valittu.

Huomautus: Pienet kirjaimet -asetus ei vaikuta kirjaimiin, jotka olivat ennestään isoja.

 


Miten saan tehtyä Photosopilla sepian värisen kuvan?

 

Ensin Image->Adjustments->Hue/Saturation ja siellä Saturation-arvoksi -100, joka tekee kuvasta mustavalkoisen.

Tämän jälkeen Image->Adjustments->Photo Filter ja pudotusvalikosta Sepia ja Densityksi sellainen arvo, että kuva väri tyydyttää.


 

Voiko Photarissa valita magneettisella lassolla useamman kohteen kerrallaan kuvasta, vai voiko muokata vain yhtä valittua kohdetta?

Ensin erotat yhden kuvion. Sen jälkeen vaihtonäppäin pohjassa merkkaat seuraavan alueen alkupisteen, ja normaalisti erotat sen. Mikäli tarvitsee kolmas alue valita, samalla tavoin merkkaat vaihtonäppäimellä alkupisteen jne...Miten saan tehtyä jostain kuvasta ihan kokonaan mustavalkoisen?

Ensin painat ctrl+shift+U
Sitten Image->Adjustment->Threshold
Mene Channels Välilehteen ja pidä shift pohjassa on klikkaat jonkin tason(Red,green tai blue) päällä. Luo uusi channel ja paina ctrl+delete. poista maskaus valinta(Ctrl+D) ja käytä gaussian Blurria saadaksesi ääriviivat hieman sumuisiksi. kun olet tämän tehnyt niin paina ctrl+L ja liikuttele liukunappeja saadaksesi ääriviivoista tasaisia.


Miten voidaan häivyttää kuvia siis niinkun että joku kuva on alhaalta normaali ja vaalenee ylöspäin kunnes on valkonen?

- tee uusi layeri
- valitse liukuvärityökalu (=gradient)
- tee liukuvärityökalulla yläreunaan (tai minne nyt haluat tehdärin häivytyksen) gradientti
- yhdistä layerit
- tallennta tiedosto haluamassasi muodossa

alkuun


Miten photoshopissa pitäisi kuvia säätää että niistä saisi sopivan kokoisia kannettavan näytölle? Kun muutin kuvan leveydeksi 18 cm se ei silti mahdu ruudulle 100%sena, vain ehkä neljäsosa mahtuu, miksi?

Ne sentit ei vaikuta kuvan kokoon, vaan se kuinka monesta pikselistä kuva koostuu. Sentit vaikuttaa tulostuskokoon. Saat kuvasi mahtumaan näytölle kokonaan kun skaalaat pienemmäksi esim. 30% tms. Photoshoppihan osaa automaattisesti skaalata kuvan näyttöön sopivaksi. Esim kuuden megapikselin kuva voi olla 2000X3000 pikseliä tarvittaisiin aikamoinen resoluutio näyttöön, että se siihen kokonaan mahtuisi. Jos se pitää välttämättä saada näyttöön sopivaksi 100% skaalauksella, niin tarkista näyttösi resoluutio ja muuta kuvan koko valintaikkunassa pysty ja vaakapikselien määrä vastaavaksi


Miten saan digikuvistani vanhanajan ruskehtavia mustavalkokuvia?

Image, Adjustments, Hue/Saturation.
Rastita Colorize-ruutu, ja säädä hue-liukua mieleiseksesi. Helppoa!

alkuun


Kuinkahan päiväyksen saisi helposti pois kuvasta ?

Leimaisimella. Eli alt+klik ihan tekstin vierestä (pitää olla vähintään 100% suurennos) ja sitten normaalisti maalaat sitä tekstiä siitä pois. Luultavasti helpoin juttu, mutta riippuen vähän päivämäärän koosta voi vaatia vähän kikkailua...


Onko photarissa short cuttia, jolla sais kuvan skaalattua 100% näkymään? Hiiren rullaaminen menee aina ärsyttävästi vähän yli tai ali ja CTRL + + ränkyttäminen tympii. Myöskään navigaattoriin kirjoittaminen ei nappaa.

Ctrl+Alt+0 100%
Ctrl+0 Fit screen

Suurennnuslasin kaksoisklikkaaminen = 100%
Käsisymbolin kaksoisklikkaaminen= fit on screen

alkuun

Mistä johtuu seuraava asia:

Kun käytän Crop -työkalua, niin kuvan reunoilla liikuttaessa valittu alue "hyppää" liikaa kuva sisälle. Eli tarve olisi rajata "fit on screen" kokoisena näkyvää kuvaa ruudulta katsottaessa n. pari kolme milliä, mutta crop työkalu hyppä reunalta vähintään sentin verran sisälle päin. Mistä johtuu moinen pykälä? Tämä on siis Photoshop 7:n demoversiossa. Sama homma oli aiemmin Elements kakkosessakin, mutta jostain ihmeen syystä k.o. ongelma katosi kuin itsestään...eli elements kakkosen rajaustyökalu alkoi toimia itsestään ihan oikein. Mistä kiikastaa?

Pidä Ctrl pohjassa niin pykälää ei ole.


Haluaisin yhdistää kaksi samasta paikasta otettua kuvaa. Toisessa lumi on oikein valottunut ja vesi alivalottunut, toisessa taas toistenpäin. Miten saisin yhdistettyä kuvat Photoshopissa siten että lumi ja vesi olisivat kummatkin oikein valotettuja?

No yksinkertaistaen, avaa molemmat kuvat, valitse toinen ja siirrä siirtotyökalulla toiseen. Tämä siirretty kuva on toisen kuvan päällä eri tasona, poista siitä päällimmäisestä väärin valottuneet kohdat, ne näkyvät silloin siitä alemmasta keroksesta.
Kun /jos homma näyttää hyvältä, yhdistä tasot (flatten image) ja voit sen jälkeen tuon tallentaa JPG-tiedostona. Jos haluat säilyttää tasot erillisinä jatkokäsittelyä varten, tallennus psd-kuvaksi.

alkuun

Siirsin kamerasta kuvan koneelle. Kuva on jpg, jonka koko on noin 900 kt. Kun aukaisen sen photoshopilla ja tallennan nimellä käyttäen parasta laatua (jpg), niin tiedoston koko on tämän jälkeen 1,7 megaa. Osaako Photoshop jotenkin palauttaa kuvaa (ei kait?), vai mitä tuossa tapahtuu? Onkos sitten väliä, tallentaako kuvan tiffinä vai jpg:nä (koska kamerassa jo pakattu)? Kuvasta olis tarkoitus tehdä liikkeessä paperikuva.

Photoshop tallettaa kuvan vaan pienempää pakkaussuhdetta käyttäen ja tiedoston koko on suurempi.
Tämäkin kuva on teoriassa sitä alkuperäistä jpg: tä "huonompi" koska pakataan uudelleen jo kertaalleen pakattua. ( mutta käytännössä ei merkitystä)
Ei photoshop palautta kuvaan mitään menetettyä.

Joten aivan turvallisesti voi tallettaa kuvat jpg: nä parhaalla laadulla paperitulostusta varten .

Oikea tapa varastoida kuvia on pakkaamaton (esim tiff ) mutta kun alkuperaiset ovat jpg tiedostoja niin käytännössä se on vain kovalevyn tuhlausta.
No tietenkin väliversioiden teko yms vaativaan kuvankäsittelyyn liittyvät kyllä taltioidaan pakkaamtomana - vaikka alkuperäinen olisi mitä vaan - mutta jotka sitä tekevät ja tarvitsevat niin tietävätkin sen.

alkuun

Miten saisin kuvat mahdollisimman helposti valmiiksi teetettäviksi 10 X 15 muotoon.

Photoshopissa helpoin tapa:

Valitse työkaluksi Crop Tool.
Työkaluriviltä valitse Width ruutuun 15 cm ja Height ruutuun 10 cm (huom. cm-merkitä on tärkeä, muuten mitat ovat pikseleitä). Valitse resoluutio kohtaan haluamasi, esim.300.
Vedä hiirellä ruutu kuvan päälle. Voit tämän jälkeen muuttaa ruudun koko vetämällä "kahvoista" ja mittasuhde pysyy kokoajan samana johon se on lukittu. Voit myös siirtää hiiren osoittimen alueen ulkopuolelle ja painaa napin pohjaan ja kallistaa valintaa. Näin saat helpoimmin korjattua esim. horisontin suoraan.
Kun valinta on haluamassasi kohdassa ja kokoinen paina enter tai klikkaa oikealla ja valitse crop tai Image->Crop, mikä vaan miellyttää.
Tämän jälkeen kuva leikkautuu valinnan mukaan sekä interpoloituu valitsemaasi tarkkuuteen.
Jos et halua interpoloida jätä vain resoluutio-ruutu tyhjäksi.


Löytyykö Photoshopista työkalua tai jotain pluginia jolla saa esim. henkilön helpolla irti taustasta ? Miten asia on kätevintä tehdä Photoshopin omilla vehkeillä ?

Ota layeristä kopio, jonka jälkeen piilotat kopion ja pyyhekumia käyttäen poistat päällimmäisestä tasosta (kohde) taustan. Magic Wand+del:iä voi hyödyntää joissain kohdin, mutta käsin poistamalla pääsee yleensä parhaaseen tulokseen. Kun olet saanut taustan pyyhittyä voit ottaa taustan jälleen näkyviin ja nyt voit käyttää säätöjä erikseen kumpaankin layeriin, eli kohteeseen ja taustaan.

alkuun

Miten saan muokattua Photoshopilla kaikki kansion kuvat esim. "auto levels + unsharp mask"-toiminnoilla?

Avaat yhden kuvista, jotka haluat käsitellä. Etsit käsiisi siis paletin, jossa on actions. Painat alapalkista New action kohtaa, jonka jälkeen nimeät actionin. Nimeämisen jälkeen ok, jonka jälkeen uuden actionin "nauhoitus" pitäisi automaattisesti alkaa (alapalkin ympyrä-ikoni on rec:llä eli punainen. Teet haluamasi muutokset kuvalle jonka jälkeen painat actions paletin alapalkista neliöö, eli stoppia. Kun action on tehty, mene file valikon alta kohtaan automate ja sieltä batch. Aukee ikkuna, johon valitset Play-valikon alta oman actionisi ja Source-valikon alta kansion, jossa kuvat jotka muutetaan on ja viimeisenä Destination-valikon alta kansion johon muutetut kuvat tallennetaan. Joudut ehkä puuttumaan muihinkin asioihin Batch-valikossa mutta periaatteessa näiden pitäisi riittää.

Ps. kun teet batch-asetuksia, niin kohtaan Errors, valitse ehdottomasti Log, ja anna lokitiedoston nimi ja tallennuspaikka. Muuten koko eräajo pysähtyy, jos yhdenkin kuvan kanssa tulee virhe....

alkuun

Onnistuisikohan Photoshopilla alivalottuneiden kuvien korjaus jotenkin?

Otappa photoshopin levels auki (image -> adjustments -> levels).
Sen jälkeen näet histogrammin ja sen alapuolella on kolme kolmiota jota voi siirrellä. siirrä musta kolmio siihen kohtaan mistä histogrammin musta osa alkaa ja valkoinen kolmio siihen kohtaan mihin histogrammi päättyy. tämän jälkeen siirtelet keskimmäistä kolmiota kunnes pääset haluttuun lopputulokseen.

CS:ssä on lisäksi image -> adjustments ->shadow/highlight, jonka säätimillä saa nopeasti valmista - kunhan ei vedä överiksi. Säätimillä saa kuvan myös pilalle, joten kannattaa säilyttää alkuperäinen korjaamattomana.


Miten vinoon osunut horisontti oikaistaan ?

Valitse Photoshopin työkalulaatikosta mittatyökalu Measure Tool (I) ja vedä sillä viiva vinoa horisonttia seuraten. Sen jälkeen Image/Rotate Canvas/Arbitrary, Angle-kentässä on nyt valmiina oikea arvo. Painat vain Ok ja horisontti suoristuu. Tee sen jälkeen tarvittava rajaus Crop-työkalulla.

alkuun

Mikä on oikea oppinen toiminto levelsin käyttöön Photoshopissa? Miten ja mistä tiedät milloin säädöt on kohdallaan vai teetkö säädön silmää miellyttäen?

Sen voisi tehdä myös tällä tavalla

Treshold säätimellä etsitään ensin kuvan tummin kohta ja pistetään siihen merkki (shiftin kanssa onnistuu). Jos kuvassa on paljon ihan mustaa niin ei sitten niin väliä koko hommasta.

Treshold säädöllä etsitään myös kaikkein kirkkain kohta kuvasta, mikä ei saa kuitenjaan olla aurinko tai kromin kiilto tai vastaava aivan puhkipalanut vaan sen pitäisi olla neutraali valkoinen kuvan valoisassa osassa. Jos tälläistä ei ole niin ei sitten niin väliä tälläkään. Kun tumma ja valkea pää on merkitty pipetin rasteilla niin painetaan Cancel. Kuva on taas värillinen mutta merkinnät jäävät kuvaan.

Sitten avataan levels (tämä siis sen jälkeen kun on taustasta tehty uusi taso. Kukaan ei koskaan muokkaa alkuperäistä taustaa, eihän?) ja sitten katsotaan infopalettiin ilmestyneiden markkereiden arvoja. Markkereita voi olla enentään 4 ja ne on numeroitu. Katsotaan vaikka ensin kirkkaan pään arvoja. Jos ne on 218.228.230 (R.G.B) niin todetaan, että punainen kanava on kaikkein tummin eli Levels säätimen Channel -valikosta otetaan ensin vihreä ja säädetään sen alemman palkin oikeanpuoleinen pieni nuolisäädin vasemmalle sen verran, että infopaletin G-luku säätyy samaan arvoon kuin sen punaisen kanavan eli molemmat on 218. Sitten valitaan Channel B eli sininen ja sille sama homma.

Mustassa päässä tehdään sama säätö sillä erotuksella, että säädetään kanavat sen kanavan arvoon millä on suurin eli kirkkain arvo.

Sillä keskimmäisellä pipetillä voi sitten klikkailla sitä harmaakorttia mikä on vahingossa jäänyt kuvaan.
kannattaa käyttää autolevelssin jälkeen fade autolevels -toimintoa, jolla voi säätää autolevelsin "liian suuri" korjaus paremmaksi ja silmää miellyttävämmäksi. sama pätee myös autocoloria, säätämällä fade about 30%:iin niin saadaan melko hyvä lopputulos!

alkuun

Missä järjestyksessä järkevintä tehdä kuvankäsittelytoimet?

Kuvankäsittelyn työjärjestys


1. Avaa kuva kuvankäsittelyohjelmaan.
• Tallenna toisella nimellä tif tai psd muotoon. Näin alkuperäistä kuvaa ei vahingossa muuteta.

2. Kuvan oikaisu ja rajaus
• Tarkastetaan, että kuvan horisontti on vaakasuorassa ja mahdolliset perspektiivi virheet korjataan.
• Rajataan kuva.

3. Kohinan poisto

4. ”Levels” säätö

5. Kuvan tumman ja vaalean pään korjaukset
• ”Shadow/Highlight” säätö (PS CS)
• ”Curves” säätö
• Muut menetelmät

6. Värikorjaukset
• Käytä ”Selective Colors” toimintoa ja säädä värit erikseen.
• Tai käytä Hue/Saturation toimintoa korjausta vaativalle värialueelle
• ”Curves” säätö kohdistettuna eri värikanaviin voi riittää toivottuun lopputuloksen

7. Terävöitys
• Terävöitä kuva sen käyttökohteen mukaan
• Terävöitä kuva käyttäen USM tai erillistä plug in ohjelmia kuten Focal Blade tai Focus Magic.

8. Kuvan koko
• Säädä kuvan koko käyttötarkoituksen mukaan
• Pienennä kuvaa 66% prosenttiin kerrallaan
• Suurenna kuvaa 10% kerrallaan.

9. Kuvan profiili
• Muunna kuvan profiili käyttötarkoituksen mukaan

10. Tallenna kuva
• Tulostus – jpg
• Kuvaruudulle – Save for Web

alkuun

Miten Photoshopilla saisi muutettua tavallisen jpeg-kuvan läpinäkyväksi web-sivun taustakuvaksi? Tarkotan tällä läpinäkyvyydellä sitä että kuva näkyyhyvinhaileana mutta kuva itse on ihan sama.

Layers työkalupalkissa on fill säätömahdollisuus 0-100%. Sillä säätämällä voit määrittää kuinka "peittävä" tai läpinäkyvä kuva on.
Toimii myös hyvin silloin kun haluaa yhdistellä kuvista leikattuja osia johonkin taustaan. Saa hyvin "upotettua" kuvat, aivan kuin ne olisi alkujaan jo olleet siinä.

Läpinäkyvä tausta netissä on tosiaan .gif kuvien ominaisuus (muut www-tallennus-formaatit .jpg, .npg, .bmp eivät tue läpinäkyvyyttä, mutta niitä voidaan helposti muuttaa .gif-muotoon). Kaikki .gif formaatit eivät kuitenkaan tue läpinäkyväisyyttä (pitää olla ns. gif98 tai uudempi). Tallennettaessa kuvaa pitää myös ilmoittaa "transparency" tai "läpinäkyvä" tai jotain...(käytettävästä ohjelmasta riippuen).

Hyvin moni (uudempi) kuvankäsittelyohjelma (myös ilmaisohjelmat) tukee tätä ominaisuutta.

Toinen (ehkä vähemmän tunnettu .gif ominaisuus) on animaatio-mahdollisuus:

"Yhteen" .gif-kuvaan voi tallentaa monta gif-kuvaa päällekkäin sekä ajoitusinfo miten kauan kukin kuva näytetään. Tällä saadaan aikaiseksi yksinkertaisia animaatioita. Tämä tietysti edellyttää että kuvankäsittelyohjelma tukee tätä gif-tallenusmuotoa.

Tällaisia animaatioita on usein järkevää tehdä piirto-ohjelmalla vektorigrafiikalla ja vasta tallennusvaiheessa muuttaa kuvan .gif-animaatioksi.

alkuun

Miten saisin kätevästi tehtyä aluevalinnan/reitin kuvaan, jossa on esim puun oksa ja tausta läpinäkyvä?

Katso missä kanavassa (kuvamuodosta riippuen R, G, B, C, M, tai Y) on paras kontrasti. Jos tausta on taivasta, paras on B tai Y. Valitse kanava ja kopioi se luomallesi alfakanavalle. Jyrkennä esim. curvella kontrasti vieläkin suuremmaksi, bitmapmaiseksi. Viimeistele lassolla ylimääräiset alueet. Blurraa tarvittaessa varovasti, esim. 0,5 pikseliä. Lataa valinta. Siinä sinulla valinta syväykseen. Jos joudut tekemään polun, ei blurrausta tietenkään kannata tehdä.


Miten saan yhdistettyä kaksi tai useampia layereita ? En kuitenkaan halua yhdistää kaikkia.

Piilotat ne tasot joita et halua yhdistää, ja sitten Layers -> Merge visible (Tasot -> Yhdistä näkyvät)


Haluaisin Photoshopilla muokata mustavalkoista kuvaa siten, että joku objekti kuvassa (esim:paita, solmio, auto, nurmikko) on värillinen.

Kopio kahdeksi samanlaiseksi tasoksi. Poista värit ylemmältä tasolta Värien säädöstä vetämällä kylläisyys kokonaan pois. Leikkaa siten saamaasi mustavalkoiseen tasoon lassotyökalulla reikä haluamallesi kohdalle, niin että alempi värillinen taso näkyy siitä kohdasta.

alkuun

Kertokaa hyvät menetelmät kuvien rajaamiseen niin että alkuperäinen kuvasuhde säilyy.

Parempi on vastaavalla crop-työkalulla kirjoittaa cropattavan alueen leveys ja korkeus (samassa suhteessa, kuin alkuperäisessä kuvassa).


Paljonko tarvitaan megapikseleitä a3 kokoiseen kuvaan?
Tarkoitus olisi tehdä a3 kokoinen mainos (digitaalipainossa) ja pikselien määrä mietityttää.

 

A4:n koko on 21 x 29,7 cm ja A3 kaksi kertaa tämä eli 29,7 x 42 cm joka on tuumissa n. 11,7 x 16,5 ja jos julkaistavasta materiaalista on kyse, voisi 300 dpi olla tarpeen eli pistettä tuumalla ja tästähän voi jo laskea

(300 x 11,7) x (300 x 16,5) = 3510 x 4950

alkuun

Osaisiko joku antaa vinkkiä mitenkä Photoshop 7:lla saisi liitettyä kaksi kuvaa, joissa ensimmäisen kuvan oikea reuna on yhtenevä toisen kuvan vasemman reunan kanssa. Kuvat ikäänkuin liitettäisi limikkäin. Limikkäin olevat kuvien alueet ovat luonnollisesti samanlaiset.

 

file---automate---photomerge... jos noita panoraama kuvia liittelee yhteen.


Roskien poisto historiasiveltimellä

-Avataan skannattu kuva missä on roskia.

-Sitten suodin/kohina/pöly ja naarmut, Säädetään kynnystä ja sädettä niin että roskat häviävät ja vielä tavallista enemmänkin jotta kuva reilusti sumentuukin vähän.

-Suurenna jotain selvää roskankohtaa ja huomaat, että kuva tasoittui roskan kohdalta liikaa.

-Lisää kohinaa suodin/kohina/lisää kohinaa ja etsi säätimellä sopiva määrä kohinaa jotta liika tasaisuus häviää.

-Napsauta nyt hiirellä historiapaletin viimeisen rivin vasenta neliötä jolloin siihen ilmestyy historiasiveltimen kuva.

-Palaa historiassa kaksi pykälää takaisin päin alkuperäiseen kuvaan.

-Valitse historiasivellin

-Valitse siveltimen tilaksi (tummentava).

-Suurenna kuvaa sopivasti aloittaen vaikka ylänurkasta.

-Valitse siveltimen kooksi reilusti hieman isompi kuin roskat keskimäärin.

-Ja ala maalata valkoisia roskia siveltimellä

Jos on mustia roskia valitse siveltimen tilaksi (vaalentava).

Joskus tulee eteen isompia roskia joita ei pöly ja naarmut suodatin riittänyt häivyttämään. Niihin pitää käyttää kloonausta.

alkuun


Kuinkahan päiväyksen saisi helposti pois kuvasta?

 

 

Kun käytän Crop -työkalua, niin kuvan reunoilla liikuttaessa valittu alue "hyppää" liikaa kuva sisälle.

 

Miten saisin yhdistettyä kuvat Photoshopissa

 

Siirsin kamerasta kuvan koneelle. Kuva on jpg, jonka koko on noin 900 kt.

 

Miten saisin kuvat mahdollisimman helposti valmiiksi teetettäviksi 10 X 15 muotoon.

 

Löytyykö Photoshopista työkalua tai jotain pluginia jolla saa esim. henkilön helpolla irti taustasta ?

 

Miten saan muokattua Photoshopilla kaikki kansion kuvat ?

 

Onnistuisikohan Photoshopilla alivalottuneiden kuvien korjaus jotenkin?

 

Miten vinoon osunut horisontti oikaistaan ?

 

Mikä on oikea oppinen toiminto levelsin käyttöön Photoshopissa?

 

Missä järjestyksessä järkevintä tehdä kuvankäsittelytoimet?

 

Miten Photoshopilla saisi muutettua tavallisen jpeg-kuvan läpinäkyväksi web-sivun taustakuvaksi?

 

Miten saisin kätevästi tehtyä aluevalinnan/reitin kuvaan, jossa on esim puun oksa ja tausta läpinäkyvä?

 

Miten saan yhdistettyä kaksi tai useampia layereita ?

 

Haluaisin Photoshopilla muokata mustavalkoista kuvaa siten, että joku objekti kuvassa on värillinen.

 

Kertokaa hyvät menetelmät kuvien rajaamiseen niin että alkuperäinen kuvasuhde säilyy.

 

Paljonko tarvitaan megapikseleitä a3 kokoiseen kuvaan?
Tarkoitus olisi tehdä a3 kokoinen mainos (digitaalipainossa) ja pikselien määrä mietityttää.

 

Osaisiko joku antaa vinkkiä mitenkä Photoshop 7:lla saisi liitettyä kaksi kuvaa, joissa ensimmäisen kuvan oikea reuna on yhtenevä toisen kuvan vasemman reunan kanssa. Kuvat ikäänkuin liitettäisi limikkäin. Limikkäin olevat kuvien alueet ovat luonnollisesti samanlaiset.

 

Roskien poisto historiasiveltimellä

 

Voiko Photarissa valita magneettisella lassolla useamman kohteen kerrallaan kuvasta, vai voiko muokata vain yhtä valittua kohdetta?

 

Miten saan tehtyä jostain kuvasta ihan kokonaan mustavalkoisen?

 

Miten voidaan häivyttää kuvia siis niinkun että joku kuva on alhaalta normaali ja vaalenee ylöspäin kunnes on valkonen?

 

Miten photoshopissa pitäisi kuvia säätää että niistä saisi sopivan kokoisia kannettavan näytölle? Kun muutin kuvan leveydeksi 18 cm se ei silti mahdu ruudulle 100%sena, vain ehkä neljäsosa mahtuu, miksi?

 

Miten saan digikuvistani vanhanajan ruskehtavia mustavalkokuvia?

 

Voiko Photarissa valita magneettisella lassolla useamman kohteen kerrallaan kuvasta, vai voiko muokata vain yhtä valittua kohdetta?

 

Miten saan tehtyä Photosopilla sepian värisen kuvan?

 

Osaisiko joku neuvoa mikä asetus voisi olla pielessä kun photoshop on yhtäkkiä päättänyt että kirjoittaa vain isoja kirjaimia caps lockista riippumatta. Eli en saa pieniä kirjaimia mitenkään.
Varmasti joku asetus mennyt itsestään tai vahingossa päälle joka aiheuttaa tämän. Kyseessä siis photoshop 7.0

 

   
 
  Home | Kuvagalleria | Kauppa | Hakemisto | Digi Info | Photoshop | Contact Us | Etsi sivustosta |  
 
  Copyright © Pony Foto